Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόγραμμα ανακύκλωσης κινητών τηλεφώνων & αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας

Άλλη μια χρονιά ξεκινά δυναμικά και με αστείρευτη διάθεση για προσκοπικό παιχνίδι!
Τα τελευταία 4 χρόνια έχουμε δημιουργήσει μαζί με τη Vodafone ένα πρόγραμμα που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τη διαδικασία ανακύκλωσης. Στόχος του να συλλέξουμε όσο περισσότερες συσκευές και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας μπορούμε με σκοπό την αξιοποίηση των υλικών από τα οποία είναι φτιαγμένα. 
Το πρόγραμμα «Κάνε το κινητό σου καρέκλα, τηγάνι, κόσμημα…» συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του για 5η χρονιά ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με νέες ιδέες και δραστηριότητες.
Καλούμε όλα τα Συστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα να ενεργοποιήσουν και πάλι τα μέλη τους, αλλά και νέα συστήματα να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα ανακύκλωσης. Ελάτε να κάνουμε το Νόμο μας πράξη, συγκεντρώνοντας τις δυνάμεις μας σε έναν κοινό στόχο: την προστασία της φύσης. 
Κάθε φορά που συγκεντρώνετε μια σημαντική ποσότητα κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ (χωρίς απαραίτητα να γεμίσει ο κάδος) πρέπει να ακολουθείτε τα εξής απλά βήματα:
  • Καταμέτρηση των Κινητών Τηλεφώνων και Αξεσουάρ που έχετε συλλέξει (αυτό είναι δική σας αρμοδιότητα, οι υπάλληλοι των καταστημάτων δεν θα τα μετρήσουν για λογαριασμό σας, είναι απλώς υπεύθυνοι να τα παραλάβουν).
  • Συμπλήρωση της καρτέλας που επισυνάπτεται (με ακριβή αριθμό κάθε φορά για συσκευές και αξεσουάρ).
  • Παράδοση συσκευών και αξεσουάρ προς ανακύκλωση σε οποιοδήποτε κατάστημα της εταιρείας VODAFONΕ.
  • Υπογραφή της καρτέλας από υπεύθυνο καταστήματος εταιρείας VODAFONΕ (θυμηθείτε να τους το ζητήσετε σε περίπτωση που δεν σας ζητήσουν την καρτέλα σας).
  • Επικοινωνία με την Υπεύθυνη του προγράμματος κ. Μαρία Μπενά τηλεφωνικά στα 210 7231218 & 6974008287 ή ηλεκτρονικά στο mbena@sep.org.gr με σκοπό την ενημέρωση συλλογής συσκευών και αξεσουάρ (Σύστημα, Περιφερειακή Εφορεία, όνομα-τηλέφωνο-ηλεκτρονική διεύθυνση υπεύθυνου συλλογής, ποσότητα συσκευών και αξεσουάρ, ημερομηνία παράδοσης). Η ενημέρωση είναι απαραίτητη για να ληφθούν υπόψη οι ποσότητες στο τέλος της χρονιάς.
Η καρτέλα πλήρως συμπληρωμένη θα αποσταλεί ηλεκτρονικά ή μέσω φαξ ή ταχυδρομικά στο τέλος του προγράμματος και θα αφορά τις συσκευές και τα αξεσουάρ που συνέλλεξε το Σύστημά σας ολόκληρη την περίοδο διάρκειας του προγράμματος. 
Με την ολοκλήρωση της περιόδου υλοποίησης του προγράμματος το ΣΕΠ θα αποστείλει στη VODAFONE αναλυτική κατάσταση με τις ποσότητες που συνέλλεξε το κάθε Σύστημα ξεχωριστά, ώστε να αναδειχθούν τα 20 πρώτα Συστήματα.
Τα 20 Συστήματα που θα έχουν συγκεντρώσει και παραδώσει τη μεγαλύτερη ποσότητα σε κινητά τηλέφωνα και αξεσουάρ θα κερδίσουν ένα χρήσιμο δώρο, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί.
Τα Συστήματα που δεν είχαν συμμετάσχει στο πρόγραμμα τις προηγούμενες χρονιές ή δεν διαθέτουν Κάδο Ανακύκλωσης της εταιρείας VODAFONΕ παρακαλούνται να επικοινωνήσουν το συντομότερο δυνατό με την κ. Μαρία Μπενά ώστε να τους αποστείλουμε χωρίς καμία επιβάρυνση έναν καλαίσθητο κάδο συλλογής κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ, μια αφίσα του προγράμματος ανακύκλωσης και την καρτέλα συλλογής, αλλά και να λάβουν την απαραίτητα πληροφόρηση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Το Πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου 2013. 
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνείτε μαζί μας τηλεφωνικά στα 210 7231218 & 6974008287 ή ηλεκτρονικά στο mbena@sep.org.gr (κ. Μαρία Μπενά). 
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η προσπάθεια που έχει καταβληθεί από τα Συστήματά μας είναι ιδιαίτερα σημαντική και είχε ορατό αποτέλεσμα. Το πρόγραμμα ανακύκλωσης κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ είναι μία από τις ενέργειές μας στην κατεύθυνση του κεντρικού μας στόχου για δράση σε ότι αφορά στην προστασία και καλυτέρευση του φυσικού μας περιβάλλοντος.
Γι’ αυτό «επιμένουμε» στην ανακύκλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου