Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΟΙΤΙΑΣ ΑΠΟ ΣΥΡΜΑ

Δεντράκι από σύρμα: κλαίουσα ιτιά, οδηγίες κατασκευής
Χαίρετε!! Συγνώμη που άργησα τόσες μέρες να δείξω το δεντράκι-ιτιά, αλλά αυτές οι μέρες που κλείνουν τα σχολεία, γίνονται οι γιορτές του τέλους του χρόνου, οι παραστάσεις μπαλέτου, χορού κλπ είναι πολύ πολύ ζόρικες, χαρούμενα ζόρικες βέβαια!


Λοιπόν, αυτός ο τύπος δέντρου-μινιατούρας είναι μεν εντυπωσιακός, αλλά χρειάζεται αρκετή ώρα για να φτιαχτεί. Εμένα μου πήρε μία ώρα συνολικά.

Τα υλικά είναι τα γνωστά: σύρμα και χάντρες. Εδώ θα χρειαστούμε πολύ περισσότερες χάντρες από ό,τι στο δέντρο που κατασκευάσαμε με τον πρώτο τρόπο, αφού δεν αρκούμαστε σε μία ανά κλαδί, αλλά σε 5.
Ξεκινούμε με το γνωστό τρόπο: κόβουμε το σύρμα, χρησιμοποιώντας το γνωστό βιβλίο, μόνο που αυτή τη φορά αρκούν 35 με 40 συρματάκια κι όχι 60 που χρησιμοποιήσαμε στην πρώτη μέθοδο.


Περνάμε σε κάθε κομμάτι σύρματος μία χάντρα μέχρι τη μέση της, στρίβουμε λίγο, περνάμε κι άλλη στρίβουμε, κι άλλη στρίβουμε μέχρι να γίνουν 5 οι χάντρες. 

Μπορούμε να περάσουμε από την αρχή και τις πέντε χάντρες και στη συνέχεια να στρίβουμε από τη μία στην άλλη μέχρι να πάρουμε το ίδιο αποτέλεσμα.


Ενώνουμε στρίβοντας 6, 7 ή 9 κλαδιά μαζί και σχηματίζουμε ένα μεγαλύτερο.

Στη συνέχεια ενώνουμε όλα τα κλαδάκια, μεγάλα και μικρά, και σχηματίζουμε τον κορμό.

Σχηματίζουμε τις ρίζες με τη διαδικασία που περιγράφεται εδώ

και περιποιούμαστε τα κλαδιά, φροντίζοντας να πάρουν την κλίση προς τα κάτω.

Στερεώνουμε το δεντράκι σε ένα βότσαλο και στολίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου