Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

10 ΖΩΗΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗ

ΚΑΜΗΛΟΔΡΟΜΙΕΣ
Παίζεται με ομάδες των τριών. Ο ένας είναι η κεφαλή, άλλος είναι η ράχη και κρατά τη μέση του πρώτου. Ο τρίτος είναι ο καβαλάρης και κάθεται πάνω  στο δεύτερο. Γίνεται αγώνας δρόμου μεταξύ των ομάδων. Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί και με δεμένα τα μάτια του πρώτου καθοδηγούμενος από τον καβαλάρη.

ΤΥΦΛΟΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ
υλικά: Μια μπάλα και ένας κουβάς
Χωρίζονται οι πρόσκοποι σε 2 ομάδες και σχηματίζουν δυο παράλληλες γραμμές ώστε η μια ομάδα να βλέπει την άλλη. Παίρνει ο καθένας από ένα αριθμό. Ο βαθμοφόρος φωνάζει δύο αριθμούς για κάθε ομάδα. Ο πρώτος αριθμός είναι ο πρόσκοπος του οποίου δένονται τα μάτια και ο δεύτερος ο καθοδηγητής. Ο βαθμοφόρος τοποθετεί σε διαφορετικά σημεία μια μπάλα και έναν κουβά. Αφού οι πρόσκοποι με δεμένα μάτια κάνουν 5 γύρους του εαυτού τους για να αποπροσανατολιστούν το παιχνίδι ξεκίνα. Ο καθοδηγητής προσπαθεί να οδηγήσει τον πρόσκοπο πρώτα στη μπάλα. Αφού πάρει την μπάλα πρέπει να πάρει και τον κουβά ώστε να μπει η μπάλα στο κουβά. Αν η άλλη ομάδα προλάβει και πάρει τον κουβά τότε το παιχνίδι είναι ισόπαλο.

ΚΥΝΗΓΙ ΠΟΥΛΙΩΝ   
Υλικά : χαρτάκια, καρφίτσες, μολύβια.
Παίζεται από 10 ή περισσότερους παίχτες. Ονόματα πουλιών που γράφονται ένα-ένα με μεγάλα γράμματα σε χαρτάκια και καρφιτσώνονται στη ράχη κάθε παίχτη. Δίνεται κατόπιν μολύβι και χαρτί στον κάθε παίχτη και με το παράγγελμα βγάνουν στο κυνήγι των πουλιών. Καθένας προσπαθεί να διαβάσει τα ονόματα των πουλιών από τις ράχες των άλλων, ενώ συγχρόνως το να διαβάσουν οι άλλοι το όνομα του πουλιού που είναι γραμμένο στη δική του ράχη. Κερδίζει εκείνος που μέσα σε ένα χρονικό περιθώριο θα κατορθώσει να γράψει τα περισσότερα ονόματα πουλιών.

ΒΑΡΕΛΑΚΙΑΤο παιχνίδι είναι απλό. Χρειάζεται όμως το πολύ 5 παίχτες. Οι 4 παίχτες σκύβουν στη σειρά αλλά ο ένας αραιά από τον άλλον. Ο 5ος πηδάει από πάνω τους βάζοντας τα χέρια του στην πλάτη του μπροστινού του, μετά ανοίγει τα πόδια του και περνάει από πάνω. Όταν πηδήξει πάνω από όλους τον έναν μετά τον άλλον, ο τελευταίος πηδάει πάνω απ' τους άλλους. Χάνει αυτός που θα χάσει την ισορροπία του.



ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΕΣΕΙ
Υλικά:
  • Ένα κερί ανά Ενωμοτία
  • Ένα κουτί σπίρτα ανά Ενωμοτία
Η Ομάδα κατ’ Ενωμοτίες. Σκυταλοδρομία με αυγο στο κουταλι. Ο Ενωμοτάρχης αρχιζει με το κουταλι και το αυγο και τρέχει μέχρι ένα ορισμένο σημείο που απέχει 5-10 m από το σημείο εκκίνησης. Στη συνέχεια γυρίζει πίσω, πάλι τρέχοντας, και δίνει το αυγο-σκυτάλη στον επόμενο Πρόσκοπο. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται από όλους, προσέχοντας όμως ώστε να μη πεσει το αυγοί. Αν πεσει το αυγο, τότε αυτός που το κρατά επιστρέφει στην αφετηρία, το τοποθετει και ξαναρχίζει τη διαδρομή του.


ΝΤΡΙΜΠΛΕΣ
Υλικά:
  • Μια μπάλα κατ’ Ενωμοτία
  • Τουλάχιστον 3 κορύνες ή άλλα αντικείμενα όπως σκαμνάκια, πλαστικά μπουκάλια ερματισμένα με χώμα/άμμο κατ’ Ενωμοτία
Κάθε Πρόσκοπος οδηγεί τη μπάλα με τα πόδια γύρω από τις κορύνες σε πορεία ζικ-ζακ, από και προς την Ενωμοτία του. Μόλις τελειώσει τη διαδρομή αφήνει τη μπάλα στον επόμενο και πηγαίνει τελευταίος στη σειρά. Αν κατά τη διαδρομή, είτε από είτε προς την Ενωμοτία, ρίξει κάποια κορύνα, τότε την ξανατοποθετεί στη θέση της, επιστρέφει στην αφετηρία και ξαναρχίζει

ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ
Οι πρόσκοποι της ενωμοτίας χωρίζονται σε δύο μέρη. Όλοι δένουν τα μάτια τους. Με το σφύριγμα αρχίζει ο ένας να ψάχνει να βρει κάποιος άλλο. Μόλις συναντηθούν προσπαθεί καθένας ψηλαφιστά να καταλάβει τον άλλο. Ο πρώτος που θα πει το όνομα του άλλου κερδίζει και λύνει τα μάτια του. Το παιχνίδι συνεχίζεται ώσπου να μείνει ο τελευταίος με δεμένα μάτια... ο χαμένος.

ΨΑΡΕΜΑ
Από την ζώνη κάθε παιδιού δένουμε ένα χαρτονένιο ψάρι με τρόπο που να σέρνεται στο έδαφος. Στο σύνθημα όλα τα παιδία αρχίζουν να τρέχουν και να προσπαθούν να πατήσουν το ψάρι του άλλου προστατεύοντας όμως ταυτόχρονα και το δικό τους. Όποιο παιδί χάνει το ψάρι του βγαίνει από το παιχνίδι. Όποιο παιδί μείνει τελευταίο κερδίζει.
Παραλλαγή: με μπαλόνι. Τα παιδία προσπαθούν να σπάσουν τα μπαλόνια που δένουμε πατώντας τα με τα πόδια τους.

Η ΞΑΦΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Το παιχνιδι παιζεται με τις ενωμοτιες διπλα διπλα και σκοπο να περασουν κατω απο τα εμποδια και να παρουν ενας ενας τους φελους που υπαρχουν με στο στομα και να τους μεταφεροθν στην ενωμοτια τους.Νικητρια ειναι η ενωμοτια που θα τελειοσει  πρωτη.

6 σχόλια: