Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΣΟ ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

· ΜΙΚΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ
  Ένα ή περισσότερα παιδιά κλείνουν τα μάτια τους. Τα άλλα σκορπίζουν μέσα στο γήπεδο σε ακτίνα 15-20 μέτρων. Κάθε παιδί χαράζει, εκεί που βρίσκεται ένα κύκλο 1μ. διαμέτρου και περιμένει μέσα σ' αυτόν. Τα παιδιά που δεν βλέπουν κυκλοφορούν μέσα στο χώρο και προσπαθούν να ακουμπήσουν όποιον συναντήσουν μπροστά τους. Τα παιδιά των κύκλων δεν έχουν δικαίωμα να εγκαταλείψουν τον κύκλο. Μπορούν μόνο να πατούν το ένα πόδι μέσα στον κύκλο και το άλλο έξω. Δεν επιτρέπεται να ακουμπούν το έδαφος με τα χέρια ή να είναι ξαπλωμένα. Μπορούν μόνο να γονατίζουν ή να χαμηλώνουν για να αποφύγουν το πιάσιμο. Όταν ένα παιδί πιαστεί κλείνει τα μάτια του και το άλλο παιδί μπαίνει στον κύκλο και αλλάζουν ρόλους.


· ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΦΩΝΗΣ
  Τα παιδιά σχηματίζουν κύκλο. Ένα παιδί με δεμένα μάτια, στο κέντρο του κύκλου, κρατάει ένα σχοινάκι που έχει δεμένο στην άκρη του ένα τοπάκι του τένις. Το σχοινάκι πρέπει να έχει μήκος όσον η ακτίνα του κύκλου. Ο πρόσκοπος με τα δεμένα μάτια του κέντρου γυρνάει κατά μία φορά του κύκλου  την άκρη του σκοινιού με το τοπάκι στην άκρη. Όποιο παιδί χτυπήσει το τοπάκι είναι υποχρεωμένο να φωνάξει μία λέξη ή να βγάλει μία κραυγή ζώου, που θα του υποδείξει ο πρόσκοπος με τα δεμένα μάτια. Από τη φωνή αυτή ο πρόσκοπος με τα δεμένα μάτια προσπαθεί να καταλάβει ποιος φώναξε και να τον ονομάσει. Αν το επιτύχει αλλάζουν θέση. Τα παιδιά  πρέπει να αποφεύγουν το κτύπημα του τοπιού πηδώντας ελαφρά, χωρίς όμως να φύγουν από την νοητή ακτίνα του κύκλου.

· ΚΟΜΠΟΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
  Η εν/τία χωρίζονται σε δυάδες και κάθε δυάδα διαθέτει ένα σχοινί. Με το σφύριγμα κάθε πρόσκοπος που έχει το ένα χέρι πίσω προσπαθεί με το άλλο χέρι να δέσει εν συνεργασία σε το ταίρι του τον ορισθέντα κόμβο. Το παιχνίδι συνεχίζεται με τους νικητές και με διάφορους κόμβους.


· ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ
  Η εν/τία κάθεται σε ένα τραπέζι και είναι χωρισμένη σε δύο μέρη. Κάθε πρόσκοπος διαθέτει δύο σπιρτόξυλα και κάθε μέρος ένα φασόλι. Ο πρώτος κάθε ομάδας πιάνει με τα σπιρτόξυλα το φασόλι χρησιμοποιώντας σαν τσιμπίδα και το μεταβιβάζει στον άλλον, ο οποίος πρέπει να το πάρει και να το δώσει με τον ίδιο τρόπο. Κερδίζει το μέρος της εν/τίας που θα κάνει γρηγορότερα τη μεταφορά.



· ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ
  Τα παιδιά μαζεμένα σ’ ένα σημείο του γηπέδου με δεμένα μάτια περιμένουν να ακούσουν το σφύριγμα του ενωμ/χη που βρίσκεται σε απόσταση 20 μέτρων από τα παιδιά. Κατά διάφορα χρονικά διαστήματα ο ενωμ/χης σφυρίζει για να τους καθοδηγήσει.
 Οι πρόσκοποι προσπαθούν να φθάσουν και να ακουμπήσουν τον ενωμ/χη. Το παιδί που θα ακουμπήσει πρώτο τον ενωμ/χη παίρνει την θέση του ενωμ/χη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου