Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΤΖΑΜΠΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ



4ο Πανελλήνιο Προσκοπικό Τζάμπορη



Το 4ο Πανελλήνιο Προσκοπικό Τζάμπορη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία μετά από εννέα μέρες καταιγιστικής δράσης και πρωτότυπης προσκοπικής περιπέτειας, στις 29 Αυγούστου 2010. Περισσότερα από 2.500 παιδιά και βαθμοφόροι από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και απόδημοι Έλληνες από την Αυστραλία, τη Γαλλία, τον Καναδά και την Αίγυπτο μέσα σε αυτό το διάστημα έγιναν αδέλφια χάρη σε αυτή τη μοναδική μεγάλη προσκοπική κατασκήνωση που έλαβε χώρα στο Camping του Ε.Ο.Τ. στα Καμένα Βούρλα.
Θαλάσσια παιχνίδια, κωπηλασία, ιστιοπλοϊα, αναρρίχηση, extreme sports, εξερεύνηση στη λίμνη Ελευθεροχωρίου, διανυκτέρευση στο βουνό, πολιτιστικές εκδρομές στους Δελφούς και στο Γαλαξίδι, πάρτι στην παραλία, ένα ολόκληρο Προσκοπικό χωριό με πρωτότυπες δραστηριότητες και κατασκευές, ακόμη και αυτοσχέδιος ραδιοφωνικός σταθμός (Jambo Radio), είχε στηθεί σε αυτή την προσκοπική κατασκήνωση που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Τα παιδιά, με τη βοήθεια των βαθμοφόρων τους,  έπαιξαν και γέλασαν με την καρδιά τους, πήραν μέρος σε πρωτότυπα παιχνίδια, και αθλήματα δοκίμασαν τις δεξιότητες και τις αντοχές τους, ταξίδεψαν (νοητά και πραγματικά) σε στεριά και θάλασσα, ήρθαν σε επαφή με συνομιλήκους τους από άλλες περιοχές της Ελλάδος και του κόσμου  και έζησαν μία μοναδική εμπειρία, από αυτές που μόνο ο Προσκοπισμός μπορεί να προσφέρει. Πριν φύγουν από τα Καμένα Βούρλα, οι βαθμοφόροι του Τζάμπορη άφησαν πίσω τους ένα πολύτιμο δώρο: 46 φιάλες αίμα οι οποίες δόθηκαν στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λαμίας ως ελάχιστη ένδειξη καλής θέλησης και ανιδιοτελούς προσφοράς στον τόπο που τους φιλοξένησε.
Η μεγάλη αυτή γιορτή, που στήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων δράσης της Προσκοπικής Κίνησης στην Ελλάδα, κορυφώθηκε με την τελετή λήξης το βράδυ του Σαββάτου στις 28 Αυγούστου, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, κ. Γιάννος Λιβανός, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Αντωνίου, η βουλευτής Νομού Φθιώτιδας κ. Τόνια Αντωνίου, πλήθος μελών (παλαιών και νέων) του Σ.Ε.Π., χορηγοί, αλλά και γονείς και φίλοι των παιδιών. Όλοι μαζί απόλαυσαν μια εορταστική βραδυά η οποία θα μείνει σε όλους αξέχαστη από το μοναδικό παλμό 2.000 παιδικών φωνών που τραγουδούσαν όλες μαζί προσκοπικά τραγούδια και φώναζαν ρυθμικά «Γίναμε επιτέλους εκατό!».
Και ας μην ξεχνάμε ότι το 4ο Πανελλήνιο Προσκοπικό Τζάμπορη αποτελεί την πρώτη προσκοπική δράση – σε παγκόσμιο επίπεδο – που πιστοποιήθηκε ως κλιματικά ουδέτερη!!


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου