Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Η Ώρα της Γης 2011

Mε σύνθημα «Ξεπεράστε τη μια ώρα - Ξεπεράστε τον ίδιο σας τον εαυτό!», για ακόμη μία χρονιά Πρόσκοποι από κάθε γωνιάς της χώρας συμμετείχαν ενεργά στο φετινό κάλεσμα της Ώρας της Γης. Στις 28 Μαρτίου 2011 συνολικά 25.000 Έλληνες, μεταξύ των οποίων Δήμοι, Κοινότητες, σχολεία και εκπαιδευτικοί οργανισμοί, φορείς και επιχειρήσεις έδωσαν το παρόν, κατεβάζοντας τον διακόπτη για μία ώρα.
Μεταξύ αυτών το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ενεργοποιώντας όλο το ανθρώπινο δυναμικό του κατάφερε να καταλάβει την 7η θέση στην κατάταξη των φορέων και εταιρειών που συμμετείχαν στην «Ώρα της Γης 2011», επιβεβαιώνοντας έμπρακτα για άλλη μια φορά την ευαισθησία των Προσκόπων σε πρωτοβουλίες και δράσεις για το περιβάλλον.
Στα πλαίσια, λοιπόν, της προβολής των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν για την «Ώρα της Γης 2011» καλούμε όλα τα Συστήματα και τις Εφορείες που έκλεισαν τα φώτα στα προσκοπικά κτήρια και τις εστίες τους ή πραγματοποίησαν μια δράση με θέμα την ευαισθητοποίηση για την προστασία του πλανήτη, να αποστείλουν στην Κεντρική Διοίκηση φωτογραφικό υλικό (2 ευκρινείς φωτογραφίες) και ένα σύντομο κείμενο (έως 200 λέξεις) περιγραφής της δράσης που πραγματοποίησαν έως την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 ηλεκτρονικά στη διεύθυνση mvaxevanopoulou@sep.org.gr .
Τη φετινή χρονιά στόχος της «Ώρας της Γης» ήταν η μία αυτή ώρα να αποτελέσει για όλους μας εφαλτήριο υιοθέτησης ενός τρόπου ζωής όπου η εξοικονόμηση ενέργειας θα αποτελεί καθημερινή συνήθεια. Ας συνεχίσουμε λοιπόν όλοι με συνέπεια την προσπάθεια μας για την προστασία του πλανήτη μας με καθημερινές μικρές αλλά πολύ ουσιαστικές πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου