Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

29ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών - Πρόγραμμα Εθελοντισμού

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011 διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Αποτελεί ένα ετήσιο αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, μια που στους συμμετέχοντες δρομείς δίδεται η ευκαιρία να τρέξουν την κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου των 42 km όπως αυτή καθιερώθηκε προς τιμήν του Έλληνα στρατιώτη Φειδιππίδη, ο οποίος μετά τη μάχη του Μαραθώνα έτρεξε στην Αθήνα προκειμένου να μεταφέρει το μήνυμα της νίκης των Αθηναίων επί των Περσών. Η ιστορία λέει ότι ο Φειδιππίδης  φτάνοντας στην Αθήνα αναφώνησε «Νενικήκαμεν» και λόγω της υπερπροσπάθειας του συνεχούς τρεξίματος ξεψύχησε.
Στο πλαίσιο διοργάνωσης του Κλασικού Μαραθωνίου για τη φετινή χρονιά ο ΣΕΓΑΣ έχει προσκαλέσει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων να υποστηρίξει  τη διοργάνωση με μέλη της Κίνησης, τόσο Βαθμοφόρους και Μέλη Προσκοπικών Δικτύων όσο και Κοινότητες Ανιχνευτών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών.
Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών 2011 επιδιώκει να προσφέρει στους εθελοντές που θα συμμετάσχουν σε αυτήν την ιστορική διοργάνωση μια εμπειρία ζωής. Στόχος του Προγράμματος είναι η δημιουργία μιας ομάδας εθελοντών που θα συμβάλουν, μέσα από τις θέσεις που θα αναλάβουν, στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους δρομείς της αυθεντικής διαδρομής του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών.Οι εθελοντές που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε διάφορους τομείς τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της διοργάνωσης όσο και την ημέρα του Αγώνα, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011. Στους εθελοντές της διοργάνωσης παρέχεται χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό, ασφάλιση, στολή, εξοπλισμός, αναμνηστική καρφίτσα πέτου (pin), καθώς και βεβαίωση συμμετοχής στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών 2011.
Όσα από τα μέλη του Σ.Ε.Π. (Ανιχνευτές, Μέλη Δικτύων, Βαθμοφόροι) επιθυμούν να συμμετάσχουν στην επετειακή αυτή διοργάνωση μπορούν να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής μέσω του ΣΕΠ έως τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 επικοινωνώντας ηλεκτρονικά στο mvaxevanopoulou@sep.org.gr και αναφέροντας ονοματεπώνυμο συμμετεχόντων, ηλικία, Σύστημα, τηλέφωνο και email, ώστε να οργανωθεί κεντρικά η συμμετοχή του ΣΕΠ είτε σε σταθμούς που θα βρίσκονται στη διάρκεια της διαδρομής για την υποστήριξη των δρομέων, είτε σε θέσεις στον τερματισμό της διαδρομής στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.
Η διοργάνωση του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, έπειτα από την περσινή επετειακή διοργάνωση που γιορτάστηκε με λαμπρότητα, αναμένεται να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία για τους συμμετέχοντες είτε αθλητές, είτε εθελοντές, αφού 2501 χρόνια μετά, εξακολουθεί να πραγματοποιείται η ίδια διαδρομή με ιστορική αξία για όλους εμάς.
Ας είμαστε όλοι εκεί…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου