Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Επίσκεψη Προσκοπικών Τμημάτων στην έκθεση Ελληνικός Προσκοπισμός: 100 Χρόνια Ιστορία

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού για την 100ετία του Ελληνικού Προσκοπισμού, πραγματοποιεί στον νέο εκθεσιακό χώρο της Βουλής των Ελλήνων (Αμαλίας 22-24) την έκθεση με τίτλο «Ελληνικός Προσκοπισμός:100 Χρόνια Ιστορία».
Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει:
α) μία παρουσίαση των έξι σημαντικότερων προσωπικοτήτων για τον Ελληνικό Προσκοπισμό (Λόρδος Baden-Powell, Αθανάσιος Λευκαδίτης, Κωνσταντίνος Μελάς, Λεωνίδας Πτέρης, Αντώνης Μπενάκης και Δημήτρης Αλεξάτος) και
β) σπάνια προσκοπικά έγγραφα, βιβλία, περιοδικά, αντικείμενα και φωτογραφικό υλικό που θα αποτυπώνει την ιστορική πορεία & εξέλιξη της Ελληνικής Προσκοπικής Κίνησης τον αιώνα που μας πέρασε.
Διάρκεια έκθεσης: 1-20 Φεβρουαρίου 2011
Ώρες λειτουργίας: 10:00-16:00 (καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα)
Ελπίζουμε ότι την έκθεση αυτή θα επισκεφτούν όσο περισσότερα Προσκοπικά Τμήματα γίνεται καθώς πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία για όλα τα παιδιά-μέλη της Κίνησης:
  • να μάθουν περισσότερα σχετικά με την εξελικτική πορεία του Ελληνικού Προσκοπισμού,
  • να ανακαλύψουν πως η ιστορία του Προσκοπισμού κινείται παράλληλα και συνδυάζεται άρρηκτα με την ιστορία της χώρας μας και
  • να δουν από κοντά σπάνια και μοναδικά έγγραφα, βιβλία και ενθυμήματα από ιστορικές στιγμές για την ελληνική κοινωνία, στις οποίες η Κίνηση είχε ενεργό ρόλο καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Για την επίσκεψη των Τμημάτων έχουμε ετοιμάσει ειδικά προγράμματα / παιχνίδια για τον Κλάδο Λυκοπούλων, Προσκόπων και Ανιχνευτών μέσω των οποίων στοχεύουμε να κάνουμε την επίσκεψή τους πιο ουσιαστική και να κινήσουμε το ενδιαφέρον τους να αναζητήσουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες.
Θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε να επισκεφτούν την έκθεση και Προσκοπικά Τμήματα εκτός του Νομού Αττικής, τα οποία θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν στα τοπικά Προσκοπικά μας Κέντρα.
Τα Προσκοπικά Τμήματα που επιθυμούν να επισκεφθούν την έκθεση παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την κα. Σπυριδούλα Σκούρα sskoura@yahoo.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου