Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΤΗΣΗ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑ 2011

Πανελλήνια Συνάντηση Βαθμοφόρων Αθήνα, 9-10 Απριλίου 2011


Το 2011, βρίσκει ολόκληρη την Ευρώπη να γιορτάζει το «Έτος Εθελοντισμού», αλλά και την Ελληνική Προσκοπική Κίνηση στο κατώφλι ενός καινούργιου αιώνα ζωής και δημιουργίας. Σ’ αυτή τη συγκυρία, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ως η μεγαλύτερη και δυναμικότερη κίνηση εθελοντισμού στην Ελλάδα θα δηλώσει παρόν.
Πρόκειται για μια προσπάθεια με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων, για ζητήματα εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς. Θέματα που στην πράξη οι Πρόσκοποι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αναδεικνύουμε με τη συνεχή και αδιάλλειπτη δουλειά μας δίπλα στο Παιδί και το Συνάθρωπο.
Πρώτος σταθμός αυτής της διαδρομής αλλά και μια χρυσή ευκαιρία να γιορτάσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την αυγή της νέας μας εκατονταετίας, θα αποτελέσει η Πανελλήνια Συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Απριλίου 2011.
Η Πανελλήνια Συνάντηση Βαθμοφόρων και Προσκοπικών Δικτύων θα περιλαμβάνει ευκαιρίες ενημέρωσης και προσφοράς σε συνεργασία με φορείς που δραστηριοποιούνται σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας, όπως: το Περιβάλλον, η Τρίτη Ηλικία, οι Μετανάστες και οι Πρόσφυγες, Παιδιά, Έφηβοι και Νέοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή κοινωνικής ένταξης, οι Άστεγοι  και οι Άποροι συνάνθρωποι μας.
Παράλληλα θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα, να ψυχαγωγηθούμε και τέλος να ολοκληρώσουμε αυτή τη δυναμική παρουσία μας, με μια μεγάλη γιορτή, το Σάββατο το βράδυ στο Προσκοπικό Κέντρο Πύργου Βασιλίσσης (ΠΥ-ΒΑ).
Η Συνάντηση απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες προσκόπους της Ελλάδας, όλους εμάς, που αποτελούμε το πρόσωπο του Προσκοπισμού σε κάθε χωριό, γειτονιά ή πόλη.
Για τη Συνάντηση αυτή θα βασιστούμε στη Προσκοπική «Φιλοξενία», δηλαδή οι Βαθμοφόροι και τα μέλη του Προσκοπικού Δικτύου της Αττικής θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους αδελφούς Βαθμοφόρους από άλλες περιοχές της Ελλάδος. Μια μεγάλη αλυσίδα φιλίας που για ακόμη μία φορά θα μας φέρει κοντά. Επίσης διαθέσιμα για διαμονή θα είναι και τα Προσκοπικά Κέντρα της Αττικής.
Για την ενθάρρυνση της καθολικής συμμετοχής στη Συνάντηση, παρακαλώ όλα τα Κλιμάκια να αποφύγουν την πραγματοποίηση άλλων δραστηριοτήτων το διήμερο αυτό.
Θα ακολουθήσει ανακοίνωση με το πρόγραμμα του διημέρου.
Σε αυτή τη Συνάντηση ας βρεθούμε όλοι μαζί, δίπλα, σκεπτόμενοι τον ίδιο Σκοπό.
Σας περιμένω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου