Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ


 
Εγκαίνια έκθεσης « Ελληνικός Προσκοπισμός: 100 Χρόνια Ιστορία»
 
  
Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού για την 100ετία του Ελληνικού Προσκοπισμού, εγκαινίασε την 1η Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 18:00 στον εκθεσιακό χώρο της νέου κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων (Αμαλίας 22-24) την έκθεση με τίτλο «Ελληνικός Προσκοπισμός:100 Χρόνια Ιστορία».
Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει:
α) μία παρουσίαση προσωπικών αντικειμένων & ενθυμημάτων 6 προσωπικοτήτων για τον Ελληνικό Προσκοπισμό (Λόρδος Baden Powell, Αθανάσιος Λευκαδίτης, Κωνσταντίνος Μελάς, Λεωνίδας Πτέρης, Αντώνης Μπενάκης & Δημήτρης Αλεξάτος) και
β) σπάνια προσκοπικά έγγραφα, βιβλία, περιοδικά, αντικείμενα και φωτογραφικό υλικό που θα αποτυπώνει την ιστορική πορεία & εξέλιξη της Ελληνικής Προσκοπικής Κίνησης τον αιώνα που μας πέρασε.
Την έκθεση εγκαινίασε ο κύριος Φίλιππος Πετσάλνικος, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, οποίος επισήμανε ότι «οι βασικές αξίες του προσκοπισμού, δηλαδή η εθελοντική προσφορά, η οικολογική συνείδηση, η αλληλεγγύη, η συμμετοχή στην ομάδα, η αυτενέργεια και η υπευθυνότητα, είναι σήμερα πιο διαχρονικές από ποτέ και αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη χρησιμότητα στη σύγχρονη εποχή, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους». Ο κ. Πετσάλνικος εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι η έκθεση αυτή θα αναδείξει τα οφέλη του προσκοπισμού στη διάπλαση της προσωπικότητας των νέων ως ατόμων αλλά και ως μελών του κοινωνικού συνόλου. 
Στα εγκαίνια παρέστησαν εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, μέλη της Προσκοπικής Κοινοβουλευτικής Ένωσης, επιφανείς προσωπικότητες του επιχειρηματικού, ακαδημαϊκού και καλλιτεχνικού κύκλου της χώρας, Πρόεδροι, Γενικοί Έφοροι και μέλη των Δ.Σ. του Σ.Ε.Π. καθώς και μέλη και φίλοι της Προσκοπικής Κίνησης
 
Διάρκεια έκθεσης: 1-20 Φεβρουαρίου 2011
Ώρες λειτουργίας: 10:00-16:00 (Δευτέρα-Κυριακή)
 
Προσκοπικά τμήματα που επιθυμούν να επισκεφτούν την έκθεση παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την κα. Σπυριδούλα Σκούρα sskoura@yahoo.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου