Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Αγαπητοί βαθμοφόροι,

Η Ειδικότητα Ναυτοπροσκόπων της Π.Ε.Σ., πραγματοποίησε συνάντηση στις 10 Νοεμβρίου 2010 στην αίθουσα της Περιφέρειας, με σκοπό τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων της ειδικότητας.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι σχεδόν από όλα τα συστήματα που διαθέτουν ναυτοπροσκοπικό σκάφος στην Περιφέρεια μας.

Αποφασίσθηκαν τα εξής :

1ον : Δημιουργία καταλόγου με τοποθεσίες και πληροφορίες για Ν/Π δράσεις. Σκοπός του καταλόγου είναι να συλλεχτούν σε ένα έντυπο όλα τα μέρη που μπορούμε εν πλω ή με τρέιλερ να πάμε την βάρκα μας, δίνοντας πληροφορίες για το κάθε μέρος.
Οι πληροφορίες θα περιλαμβάνουν :
·         απόσταση σε ναυτικά μίλια (εν πλω)
·         απόσταση οδικώς
·         τρόπος πρόσβασης
·         τρόπος λιμενισμού λέμβου
·         παροχές χώρου
·         διανυκτέρευση ατόμων
·         ασφάλεια λέμβου
·         δυνατότητες δραστηριοτήτων στον εκάστοτε χώρο

Συντονιστής της δημιουργίας του καταλόγου ορίζεται ο κυβερνήτης και Α.Κ.Α. της 5ης Κ.Α. Πειραιά, Δημήτρης Σταυρίδης. Όποιος θέλει να δώσει πληροφορίες για την δημιουργία του καταλόγου μπορεί να επικοινωνεί μαζί του στο email : dstavridis@gmail.com ή στο τηλέφωνο : 6977357280.

2ον : Δημιουργία οδηγού συντήρησης υλικών. Σκοπός του οδηγού είναι να έχουν όλοι οι βαθμοφόροι και τα συστήματα έναν οδηγό για την σωστή συντήρηση όλων των υλικών τους (πχ. Σχοινιά, σωσίβια, πανιά, εργαλεία κλπ). Στην δημιουργία του οδηγού αυτού θα βοηθήσει ο βαθμοφόρος και φίλος Περικλής Σπύρου.

3ον : Δημιουργία οδηγού συντήρησης Ν/Π Σκαφών. Σκοπός του οδηγού είναι να δημιουργηθεί ένας «μπούσουλας» με τα στάδια που ακολουθούμε σε κάθε συντήρηση (ετήσια, πενταετίας κλπ) ναυτοπροσκοπικού σκάφους (ξύλινου, πλαστικού, μεταλλικού) ώστε να βοηθηθούν όλοι οι βαθμοφόροι που πραγματοποιούν συντήρηση στο έργο τους. Η ομάδα εργασίας θα αποτελείται από τους : Γιώργο Αργυρίου, Μάκη Καρούσο και Χάρη Παπάζογλου.

4ον : Βελτίωση Επιθεώρησης Αξιοπλοΐας Ναυτοπροσκοπικών Σκαφών. Θα εκδοθεί αντίστοιχη ανακοίνωση

5ον : Σεμινάριο Ιστιοπλοΐας με θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Σύντομα θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση. Το σεμινάριο θα απευθύνεται σε βαθμοφόρους. Υπεύθυνος του σεμιναρίου ορίζεται ο κυβερνήτης και Α.Κ.Α της 6ης Κ.Α. Καλλιθέας, Στέλιος Νούτσος.

6ον : Προσπάθεια εξόδων ιστιοπλοΐας με εκπαιδευτικό σκοπό για βαθμοφόρους και ανιχνευτές.

Γιώργος Αργυρίου
Έφορος Ναυτοπροσκόπων Π.Ε.Σ.
(τηλ.κιν. 6945386094, e-mail: ageorge2000@yahoo.com )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου