Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΒΡΑΒΕΙΑ VOLVO / UNEP 2011

Βραβεία VOLVO/UNEP 2011


Ο διαγωνισμός Volvo Adventure είναι ένα διεθνές βραβείο, που γίνεται σε συνεργασία με το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (United Nations Environment Programme-UNEP), το οποίο αναγνωρίζει και επιβραβεύει δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν νέοι απ’ όλο τον κόσμο για την επίλυση τοπικών περιβαλλοντικών προβλημάτων. Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για τους Προσκόπους να λάβουν βοήθεια ώστε να προετοιμάσουν και να εφαρμόσουν περιβαλλοντικά προγράμματα τα οποία θα τύχουν διεθνούς αναγνώρισης από περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Οι καλύτερες δράσεις/πρωτοβουλίες θα λάβουν μέρος στους 10ους επετειακούς τελικούς αυτού του τιμητικού βραβείου, που θα γίνουν στη Σουηδία το 2011 και θα τους δοθεί η ευκαιρία να κερδίσουν χρηματική αμοιβή (1η θέση = 10,000 Δολάρια, 2η θέση = 6,000 Δολάρια και 3η θέση = 4,000 Δολάρια) με σκοπό τη συνέχιση ή/και βελτίωση του προγράμματός τους. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό, μπορεί επίσης να αποτελέσει ευκαιρία οι συμμετέχοντες να γίνουν μέλη ενός διεθνούς δικτύου με στόχο την επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων και να γνωρίσουν νέους φίλους απ’ όλο τον κόσμο  προσφέροντας διεθνή αναγνώριση της δουλειάς τους. Σε ατομικό επίπεδο, νέοι έχουν επωφεληθεί από τέτοιες ευκαιρίες ενισχύοντας το βιογραφικό τους και βοηθώντας τους να καταλάβουν μια θέση εργασίας είτε μια θέση στο πανεπιστήμιο δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συνέδρια των Ηνωμένων Εθνών και να γίνουν νέοι διεθνείς πρεσβευτές.
Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι είναι να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού της Προσκοπικής Κίνησης: http://scout.org/en/about_scouting/partners/corporate_sector/volvo_adventure
και να εγγραφούν ως ενωμοτία, σχολική ομάδα, ομάδα νέων κ.λ.π. για ένα από τα δυο βραβεία:
1.            The Volvo Adventure: για μαθητές/Προσκόπους 13-16 ετών, που δουλεύουν σε ομάδες των 2-5 ατόμων και ασχολούνται ενεργά με το σχεδιασμό και εκτέλεση μια περιβαλλοντικής δράσης. Μόλις εγγραφούν, απλά κατεβάζουν τις οδηγίες, πηγαίνουν στο εργαλείο δημοσίευσης και εισάγουν τις λεπτομέρειες της δράσης, πριν από την 31η Ιανουαρίου 2011.
2.            Διαγωνισμός «Bob το λαγουδάκι»: για παιδιά κάτω των 13 ετών, που παίζουν σε ομάδες των τριών. Μόλις εγγραφούν, κατεβάζουν το έντυπο πληροφοριών και δημιουργούν το δικό τους cartoon. Τα καλύτερα cartoons με τα χαρακτηριστικά του Bob θα δημοσιευτούν στο διαδίκτυο και η ομάδα που έφτιαξε το καλύτερο cartoon θα προσκληθεί στη Σουηδία.
Όποιος εγγραφεί, θα μπορεί να έχει πρόσβαση και να κατεβάζει δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί κατά τα 10 χρόνια διεξαγωγής του διαγωνισμού και συνεργασίας με νέους ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο.
Περιμένουμε να δούμε τις περιβαλλοντικές σας δράσεις. Καλή τύχη και να θυμάστε ότι μπορεί να είναι η δική σας δράση που θα φτάσει στον τελικό του 10ου επετειακού διαγωνισμού.
Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Μαίρη Βαξεβανοπούλου – mvax...@sep.org.gr , στον κ. Farouk Bouraoui – fbou...@scout.org, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Παγκόσμιο Προσκοπικό Γραφείο ή στο http://www.volvoadventure.org/ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου