Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Συνήγορος του Πολίτη / Ομάδα και Κοινότητα Εφήβων Συμβούλων

 
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη, στο πλαίσιο της αποστολής του ως Συνήγορος του Παιδιού απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε αγόρια και κορίτσια γεννημένα από το 1994 ως το 1997 να του αποστείλουν αιτήσεις τους για συμμετοχή στην Ομάδα και την Κοινότητα Εφήβων Συμβούλων του, για τα έτη 2011 και 2012.
Η Ομάδα Εφήβων Συμβούλων θα αποτελείται από 20 εφήβους που θα επιλεγούν με βάση κριτήρια που περιγράφονται στην σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση, που έχει αναρτηθεί στο site  http://www.0-18.gr/. Θα ληφθεί μέριμνα από πλευράς Συνηγόρου του Πολίτη ώστε στην Ομάδα να συμμετέχουν και έφηβοι που διαμένουν σε ιδρύματα – στέγες φιλοξενίας, έφηβοι με ξένη υπηκοότητα (μετανάστες – πρόσφυγες) και έφηβοι με αναπηρίες.
Η Κοινότητα Εφήβων Συμβούλων θα αποτελείται από όλα τα παιδιά των παραπάνω ηλικιών που θα στείλουν τις αιτήσεις τους μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, δηλαδή μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2011.
Οι έφηβοι θα πρέπει να μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους ηλεκτρονικά και να έχουν ενημερώσει σχετικά τους γονείς ή κηδεμόνες τους. Για όσα παιδιά επιλεγούν για την  Ομάδα Εφήβων Συμβούλων, θα είναι απαραίτητη η αποστολή έγγραφης συμφωνίας των γονέων - κηδεμόνων. Με τους εφήβους αυτούς θα γίνονται συναντήσεις και θα συνεργάζονται από κοντά περίπου τρεις φορές το χρόνο. Παράλληλα θα λειτουργήσουν ομάδες εργασίας σε θέματα ειδικού ενδιαφέροντος. Για φέτος έχουν προγραμματίσει ειδικές δράσεις για τη δημοσιοποίηση των δικαιωμάτων του παιδιού και των απόψεων των εφήβων συμβούλων τους, όπως και για την ανάδειξη των δικαιωμάτων των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα και στέγες / σπίτια φιλοξενίας.
 Περισσότερα σχετικά με το θέμα αυτό μπορείτε να μάθετε επικοινωνώντας με την γραμματεία του Συνηγόρου του Πολίτη (210 7289605 ή 210 7289703) ή την κα Σταματία Παπαδημητρίου (210 7289816) ή στέλνοντας e-mail στο oes@synigoros.gr.
Επίσης υπάρχει ηλεκτρονική αίτηση στο site : http://www.0-18.gr/.: ΝΕΟ!!! Αίτηση συμμετοχής για τη νέα Ομάδα και Κοινότητα Εφήβων Συμβούλων εδώ
Μην ξεχάσετε να αναφέρετε στην αίτησή σας ότι ανήκετε στην Προσκοπική Κίνηση.
Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό για το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Ανιχνευτές μας να συμμετέχουν σε τέτοιες ενέργειες που σκοπό έχουν τη συνεργασία, την ομαδικότητα, την υποστήριξη και προώθηση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών χωρίς εξαιρέσεις και διαχωρισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου