Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βαθμοφόρων του Κλάδου Ανιχνευτών

Ομαδική φωτογραφία συνέδρων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βαθμοφόρων του Κλάδου Ανιχνευτών στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2011. Ανάμεσα στις οξιές του φιλόξενου Πηλίου, περισσότεροι από 100 βαθμοφόροι από ολόκληρη την Ελλάδα, ένωσαν σκέψεις και προβληματισμούς για το αύριο του Κλάδου και συζήτησαν όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τις Κοινότητες. Το σύνθημα του Συνεδρίου: «Πάρε Θέση», πράγμα που έγινε όπως φάνηκε μέσα από τις εργασίες. Το Συνέδριο αυτό, αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας μακροχρόνιας συζήτησης και δουλειάς του Κλάδου Ανιχνευτών σε κρίσιμους τομείς του Προσκοπικού Έργου, όπως η Πρόοδος του Ανιχνευτή αλλά και η Στρατηγική του Κλάδου Ανιχνευτών στο μέλλον. Συζήτηση αποτελεσματική όπως φάνηκε και από τα πορίσματα που υπερψήφισε το Συνέδριο την δεύτερη ημέρα.
Για την βοήθεια της έκτασης της συζήτησης, τα θέματα του συνεδρίου αναπτύχθηκαν ταυτόχρονα σε τρεις κύκλους συζήτησης, ώστε να διασφαλιστεί η έκφραση των απόψεων και των προτάσεων του συνόλου των Βαθμοφόρων. Η διαδικασία αυτή που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά καλό κλίμα κατέληξε σε ολομέλεια τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου όπου και ψηφίστηκαν τα πορίσματα. Χαρακτηριστικό του διημέρου αυτού ήταν ο πλουραλισμός των απόψεων, οι φρέσκιες ιδέες και η κοινή διάθεση όλων για αλλαγές, που θα βοηθήσουν τον Κλάδο και τις Κοινότητες μας κατ’ επέκταση σε ενίσχυση και περεταίρω ανάπτυξη. Στο συνέδριο συμμετείχαν βαθμοφόροι από, την Ορεστιάδα, την Ξάνθη, τη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, τον Βόλο, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Αθήνα, την Πάτρα, την Καλαμάτα, την Κρήτη, την Κοζάνη και τη Βέροια.
Τέλος οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους τους βαθμοφόρους του Κλάδου που ταξίδεψαν για να βρεθούν, συμμέτοχοι, στο συνέδριο. Στην Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Μαγνησίας και τους βαθμοφόρους της που κατάφερε, με αξιοσημείωτη επιτυχία, μαζί με την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου να υποστηρίξει άριστα το συνέδριο σε όλα τα επίπεδα.
Τα πορίσματα του συνεδρίου πολύ σύντομα θα κατατεθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος και άμεσα οι αποφάσεις μας ελπίζουμε να γίνουν στην πράξη ένα σημαντικό βοήθημα για την δουλειά μας στις Κοινότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου