Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μέλους ΣΕΠ



Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Διοίκησης, στον Κανονισμό Ασφάλειας Δράσεων, στους Κανονισμούς των Κλάδων, αλλά και σε Εγκυκλίους και Ανακοινώσεις του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, είναι απαραίτητη η προσκόμιση Ιατρικής Βεβαίωσης από κάθε συμμετέχοντα σε Κατασκήνωση ή Μεγάλη Δράση Υπαίθρου, σε πολυήμερες δράσεις, σε πανελλήνιες δράσεις, σε χειμερινές δράσεις, σε δράσεις εξωτερικού, σε ορισμένες δράσεις ειδικοτήτων κ.α. Έτσι, συμβαίνει να ζητάμε από ένα μέλος μας να προσκομίσει πολλές φορές το χρόνο Ιατρική Βεβαίωση. Παρ’ όλα αυτά, τα μέλη μας δεν είναι καλυμμένα για όλες τις δράσεις κατά τη διάρκεια της προσκοπικής χρονιάς.
Για να μπορούν λοιπόν τα Λυκόπουλα, οι Πρόσκοποι και οι Ανιχνευτές να συμμετέχουν στις προσκοπικές δράσεις, θα πρέπει στην αρχή κάθε προσκοπικής χρονιάς, κατά το Σεπτέμβριο ή το αργότερο τον Οκτώβριο, να προσκομίσουν το επισυναπτόμενο Ατομικό Δελτίο Υγείας, στο οποίο περιλαμβάνεται και Ιατρική Βεβαίωση.
Το έντυπο αυτό, θα φυλάσσεται σε ειδικό φάκελο, κατά Τμήμα, στο αρχείο του Συστήματος, θα έχει ετήσια ισχύ (αν δεν μεσολαβήσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, οπότε θα απαιτείται νέα Ιατρική Βεβαίωση) και αντίγραφό του θα περιλαμβάνεται στο φάκελο της Κατασκήνωσης ή Μεγάλης Δράσης ή όπου αλλού απαιτηθεί.
Με τον τρόπο αυτό ζητάμε μια φορά το χρόνο επίσκεψη στο γιατρό,  που συνδυάζεται και με τη σχετική απαίτηση του σχολείου και των αθλητικών και άλλων φορέων που ζητούν ιατρικές βεβαιώσεις για τους μαθητές τους στην αρχή της σχολικής χρονιάς και κυρίως, υπάρχει κάλυψη για όλες τις προσκοπικές δράσεις, κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Είναι αυτονόητο ότι η συγκατάθεση των γονέων για συμμετοχή των παιδιών τους στις δράσεις των Τμημάτων τους θα πρέπει να ζητείται για κάθε συγκεκριμένη δράση ξεχωριστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου