Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ 2012- ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ

Το οικονομικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί, έχει επηρεάσει το σύνολο των οικονομικών μονάδων, είτε είναι επιχειρήσεις, νομικά ή φυσικά πρόσωπα, κερδοσκοπικοί ή μη οργανισμοί. Όπως είναι φυσικό επηρέασε και το χώρο μας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Οι πηγές εσόδων από την πολιτεία (επιχορήγηση Υπουργείου Παιδείας) έχουν μηδενιστεί, ενώ από τον ιδιωτικό τομέα (χορηγίες - δωρεές) έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο. Έχουν απομείνει οι συνδρομές των μελών μας και τα έσοδα από την πώληση των ειδών του Προσκοπικού Πρατηρίου.
Προ της διαγραφόμενης κατάστασης, η Κεντρική Διοίκηση, τόσο σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και Γενικής Εφορείας, προσπαθεί να περιορίσει τα έξοδα και να βρει νέες πηγές, από τις οποίες θα αντλήσει έσοδα. Σ’ αυτήν την προσπάθεια, καλεί να συμμετέχουν όλα τα ενήλικα μέλη του ΣΕΠ (γονείς, μέλη ΕΚΣ, παλαιοί Πρόσκοποι και Βαθμοφόροι).
Διαχρονικά, η Προσκοπική Κίνηση, για να εφαρμόσει το παιδαγωγικό της έργο, στηριζόταν στις δικές της δυνάμεις και κυρίως στο ανθρώπινο δυναμικό της, τους Βαθμοφόρους. Είναι επιτακτική η ανάγκη, να φροντίσουμε όλοι, για την απογραφή κάθε μέλους που ανήκει στα Συστήματα και τις Εφορείες που ασκούμε τα καθήκοντά μας. Κάθε μέλος που δεν απογράφεται επιβαρύνει όλους όσους έχουμε απογραφεί. Παράλληλα, πρέπει να προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τα έσοδα του Προσκοπικού Πρατηρίου μας, το οποίο διαθέτει τα αυθεντικά είδη της στολής μας και ό,τι άλλο χρειάζεται ένα μέλος μας.
Παρακαλώ όλους, να κατευθύνουν τα νέα μέλη μας και να υπενθυμίζουν στα παλιά, τη λειτουργία του Πρατηρίου μας και των νόμιμα εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων του. Η Κεντρική Διοίκηση, με νομικές ενέργειές της, προσπαθεί να προστατέψει τα κατοχυρωμένα από το νόμο προσκοπικά είδη, ώστε αυτά να μην μπορούν να διατίθενται από ανταγωνιστικά καταστήματα, που σήμερα διαθέτουν παραποιημένα είδη της στολής και μερικοί από εμάς, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, αγοράζουμε ή προτρέπουμε μέλη μας να αγοράσουν.
Στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, οι προσπάθειές μας γίνονται, για να προστατεύσουν την αυτοδυναμία και το μέλλον της Κίνησής μας και καλώ όλους να συμμετέχετε  ενεργά σε αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου