Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΚΤΥΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Δίκτυο Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων του ιστορικού κέντρου της Αθήνας: «Μουσειακές διαδρομές»
Έχετε σκεφτεί ποτέ να κάνετε τη βόλτα σας στην πόλη, με σημείο αναφοράς τα μουσεία της;
Tο Δίκτυο Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων του Ιστορικού Κέντρου προτείνει έναν αλλιώτικο περίπατο στις γειτονιές της Αθήνας, μέσα από μουσειακές διαδρομές τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, με στόχο τη γνωριμία του αθηναϊκού κοινού και των επισκεπτών με μουσεία και πολιτιστικούς φορείς. Οι μουσειακές διαδρομές περιλαμβάνουν από έναν ως τρεις προορισμούς σε προκαθορισμένες ημερομηνίες, σε γειτονικούς χώρους πολιτισμού, που στεγάζονται σε κτίρια ιδιαίτερης αισθητικής. Οι εκθεσιακοί χώροι ανοίγουν τις πύλες τους στους επισκέπτες με ελεύθερη είσοδο για συγκεκριμένες δράσεις και ξεναγήσεις με ποικίλες θεματικές, προκειμένου να δώσουν την ευκαιρία σε όλους να τους προσεγγίσουν με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό.
Αρχεία, μουσεία, ερευνητικά κέντρα και πολιτιστικοί φορείς, περιμένουν μικρούς και μεγάλους, με τη φιλοδοξία να ενδυναμώσουν την παρουσία τους στη ζωή της Αθήνας και γιατί όχι, να μπουν δυναμικά στην καθημερινότητα των κατοίκων της. Το κέντρο, η περιοχή της Ακρόπολης, το Θησείο, η  Πλάκα, η γειτονιά της Ασωμάτων, μας καλούν σε μία πρωτότυπη περιήγηση, για να δούμε την πόλη μας με άλλα μάτια!
Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να απευθύνεται στα επιμέρους μουσεία και τους φορείς και να ενημερώνεται από τη διαδικτυακή γειτονιά  http://www.athensmuseums.net/.
Επικοινωνία
Μουσείο Σπύρου Βασιλείου:. Γουέμπστερ 5Α, Ακρόπολη, Αθήνα 117 42, Ώρες λειτουργίας:Τρίτη: 10:00-18:00, Τετάρτη: 12:00-18:00, Πέμπτη-Κυριακή: 10:00-16:00, Τ: 210-9231502, F: 210-9220193, atelier[at]spyrosvassiliou.org, www.spyrosvassiliou.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου