Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Σακουλάκι Άγιος Βασίλης


Σακουλάκι Άγιος Βασίλης Εκτύπωση E-mail
Η κατασκευή αυτή είναι ιδανική αν θέλουμε να δώσουμε ένα μικρό δωράκι στα παιδιά. Στολίζουμε το δέντρο με πολλά τέτοια σακουλάκια, κολλάμε καρτελάκια αυτοκόλλητα με το όνομα του κάθε παιδιού και αφήστε τα παιδιά να βρουν το καθένα το δικό του. Μην παραλείψετε να τα γεμίσετε με καραμέλες και σοκολατάκια.
Αν η κατασκευή προορίζεται αποκλειστικά από εσάς για τα παιδιά, μπορείτε όλες τις λεπτομέρειες του προσώπου να τις κάνετε με χαρτοκολλητική, χρησιμοποιώντας βελουτέ χαρτί λευκό και κόκκινο, και μαύρο για τα γάντια. Θα συρράψετε το σώμα μέσα στο σακούλι και θα το γεμίσετε με λιχουδιές.
Αν η κατασκευή γίνει από τα παιδιά, θα δουλέψετε ως εξής ώστε να είναι περισσότερο δυνατή η συμμετοχή των παιδιών. Αντιγράφουμε στο χαρτόνι τον Άγιο Βασίλη. Τα παιδιά χρωματίζουν κόκκινο το σκουφί, τα χέρια,το σώμα και μαύρα τα γάντια του. Κολλούν το ροζ κανσόν στο κέντρο του κεφαλιού, ή ανθέλουν απλώς το χρωματίζουν ροζ. Με μαρκαδόρο φτιάχνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου.Κολλούν βαμβάκι στην άκρη του σκουφιού, και γύρω-γύρω στη γενειάδα, καθώς και στα φρύδια. Κολλούν τα χέρια δεξιά και αριστερά από το σακουλάκι. Γεμίζουμε με λιχουδιές.
Υλικά: 1. Σακουλάκια από σκληρό ύφασμα, λινάτσα, ή τσουβάλι. (Γαζώστε τα στην ραπτομηχανή) 2. Λευκό σκληρό χαρτόνι 3. Ένα μικρό κομμάτι ροζ κανσόν για το πρόσωπο 4. Βαμβάκι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου