Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ

αγαπητοί φίλοι,

για λόγους που δεν γνωρίζω το blog της ΕΠ Αττικής δεν δουλεύει και έτσι δεν μπορεί να "ανέβει" η ανακοίνωση για τα σεμινάρια που οργανώνουμε στα πλαίσια της άτυπης εκπαίδευσης για τους βαθμοφόρους ανιχνευτών. Γι' αυτό τον λόγο σας στέλνω με αυτό το μήνυμα όλες τις πληροφορίες σχετικά με αυτά τα σεμινάρια, ώστε να τις προωθήσετε στους βαθμοφόρους που μπορεί να ενδιαφέρονται.
Θέμα: Προγραμματισμός στην Κοινότητα Ανιχνευτών
Υπεύθυνος: Βασίλης Προκοπίου
 Τόπος: 33ο Σύστημα Προσκόπων Ακροπόλεως, Ορλώφ 10Α, στάση Μετρό Συγγρού-Φιξ
 Μέρα και ώρα: Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011, 16.00-20.00
Στόχος: Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να προγραμματίζουν αποτελεσματικά, λαμβάνοντας υπόψην τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ανιχνευτών/τριών και θέτοντας ρεαλιστικούς παιδαγωγικούς στόχους. 
Θέμα: 6 Πεδία Ανιχνευτικής Ενασχόλησης και Ενίσχυση Δραστηριότητας
 Yπεύθυνος: Σπύρος Πολυζώης
Τόπος: αίθουσα Λευκαδίτη, κτίριο ΣΕΠ, Πτολεμαίων 1
Μέρα και ώρα: Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012, 16.00-20.00
Στόχοι: Οι συμμετέχοντες θα μάθουν α) να χρησιμοποιούν τα 6 Πεδία Ανιχνευτικής Ενασχόλησης σαν πηγή ιδεών για δράσεις στην Κοινότητα, να ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά της ηλικίας και στο σύγχρονο περιβάλλον που ζουν οι έφηβοι β) με ποιο τρόπο μπορούν να εμπλουτιστούν οι ανιχνευτικές δράσεις, ώστε να ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά της ηλικίας και να είναι παιδαγωγικά χρήσιμες.
Θέμα: Η Έρευνα στην Κοινότητα Ανιχνευτών
Υπεύθυνος: Γιάννης Παναγόπουλος
Τόπος: 33ο Σύστημα Προσκόπων Ακροπόλεως, Ορλώφ 10Α, στάση Μετρό Συγγρού-Φιξ
Μέρα και ώρα: Σάββατο 10 Μαρτίου 2012, 16.00-20.00
Στόχος: Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν με ποιο τρόπο επιλέγεται, σχεδιάζεται, πραγματοποιείται, επεξεργάζεται και παρουσιάζεται ένα αντικείμενο έρευνας στην Κοινότητα Ανιχνευτών. Έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά της ηλικίας των εφήβων. Επίσης θα αναδειχθει η χρησιμότητα της έρευνας σαν ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία του κλάδου Ανιχνευτών.
Παρατηρήσεις:
1. Τα σεμινάρια μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι βαθμοφόροι του Σώματος Ελλήνων προσκόπων. Ανάλογα με τον αριθμό των ενδιαφερομένων θα δωθεί προτεραιότητα σε βαθμοφόρους Κοινοτήτων και Εφόρους Κλάδου Ανιχνευτών. 
2. Ο τρόπος ανάπτυξης των αντικειμένων των σεμιναρίων θα είναι πρακτικός και βιωματικός, με έμφαση στις προσωπικές ανάγκες των συμμετεχόντων.
3. Τα έξοδα για τη διεξαγωγή των σεμιναρίων θα καλθφθούν από την Εφοραία Περιοχής Αττικής.
4. Ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κάθε σεμινάριο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 16 άτομα. Σε περίπτωση περισσότερων αιτήσεων θα πραγματοποιείται και δεύτερος κύκλος. 
5. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν συμμετοχή στην έφορο κλάδου ανιχνευτών της ΕΠ Αττικής Σοφία Καραγκιαούρη στο s.karagiaouri@gmail.com ή στο 6979-547 188 δηλώνοντας ονοματεπώνυμο, καθήκοντα, κλιμάκιο (σύστημα, τοπική εφορεία, περιφέρεια) όπου ανήκουν, τηλέφωνο και email επικοινωνίας. Για την σωστότερη οργάνωση των σεμιναρίων, καλό είναι οι δηλώσεις συμμετοχής να έχουν ολοκληρωθεί 5 μέρες πριν την πραγματοποίηση κάθε σεμιναρίου.

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μου...
Ευχαριστώ!
Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου