Τι χρειαζόμαστε:
- Μηλαρακια μικρά (Φιρίκια) όσα θέλουμε
- Ζάχαρη ανάλογη με το πόσα μήλα θέλουμε να καλύψουμε (2-3 κούπες για 10 μηλαρακια)
- Λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Πως το κάνουμε:
Κόκκινα καραμελωμένα μηλαράκια - Βήμα 1
Αγοράζουμε όσο πιο μικρά μηλαρακια γίνετε και τα πλένουμε πολύ καλά και τα στεγνώνουμε.
1. Αγοράζουμε όσο πιο μικρά μηλαρακια γίνετε και τα πλένουμε πολύ καλά και τα στεγνώνουμε.
Κόκκινα καραμελωμένα μηλαράκια - Βήμα 2
Τα καρφώνουμε σε όλο το μήκος τους ξυλαράκι απο σουβλάκι.
2. Τα καρφώνουμε σε όλο το μήκος τους ξυλαράκι απο σουβλάκι.
Κόκκινα καραμελωμένα μηλαράκια - Βήμα 3
Βάζουμε τη ζάχαρη σε κατσαρόλα να γίνει καραμέλα (προσοχή να μην μας καεί και πικρίσει). Αν θέλουμε, αφού καραμελοποιηθει η ζάχαρη, μπορούμε να ρίξουμε 2-3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο κόκκινα μηλαρακια.
3. Βάζουμε τη ζάχαρη σε κατσαρόλα να γίνει καραμέλα (προσοχή να μην μας καεί και πικρίσει). Αν θέλουμε, αφού καραμελοποιηθει η ζάχαρη, μπορούμε να ρίξουμε 2-3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο κόκκινα μηλαρακια.
Κόκκινα καραμελωμένα μηλαράκια - Βήμα 4
Τα βουτάμε μέσα κρατώντας τα από το ξυλαράκι δεν θέλουμε παχύ στρώμα καραμέλας για να δαγκώνονται εύκολα!!
4. Τα βουτάμε μέσα κρατώντας τα από το ξυλαράκι δεν θέλουμε παχύ στρώμα καραμέλας για να δαγκώνονται εύκολα!!
Κόκκινα καραμελωμένα μηλαράκια - Βήμα 5
Τα καρφώνουμε πάνω σε αυτοσχέδιο κομμάτι από φελιζολ, ή ό,τι άλλο μας βολεύει, να παγώσει η καραμέλα.
5. Τα καρφώνουμε πάνω σε αυτοσχέδιο κομμάτι από φελιζολ, ή ό,τι άλλο μας βολεύει, να παγώσει η καραμέλα.
Κόκκινα καραμελωμένα μηλαράκια - Βήμα 6
Όταν στεγνώσουν μπορούμε να τα τυλίγουμε σε σελοφάν και να τα κάνουμε δωράκι.
6. Όταν στεγνώσουν μπορούμε να τα τυλίγουμε σε σελοφάν και να τα κάνουμε δωράκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τρώγονται άμεσα αφού κρυώσει η καραμέλα!
Διατηρούνται στο ψυγείο 2-3 μέρες!
Διατηρούνται στο ψυγείο 2-3 μέρες!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου