Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑΡΑΚΙΑ

Τι χρειαζόμαστε:

  • Μηλαρακια μικρά (Φιρίκια) όσα θέλουμε
  • Ζάχαρη ανάλογη με το πόσα μήλα θέλουμε να καλύψουμε (2-3 κούπες για 10 μηλαρακια)
  • Λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Πως το κάνουμε:

    1. Αγοράζουμε όσο πιο μικρά μηλαρακια γίνετε και τα πλένουμε πολύ καλά και τα στεγνώνουμε.
    2. Τα καρφώνουμε σε όλο το μήκος τους ξυλαράκι απο σουβλάκι.
    3. Βάζουμε τη ζάχαρη σε κατσαρόλα να γίνει καραμέλα (προσοχή να μην μας καεί και πικρίσει). Αν θέλουμε, αφού καραμελοποιηθει η ζάχαρη, μπορούμε να ρίξουμε 2-3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο κόκκινα μηλαρακια.
    4. Τα βουτάμε μέσα κρατώντας τα από το ξυλαράκι δεν θέλουμε παχύ στρώμα καραμέλας για να δαγκώνονται εύκολα!!
    5. Τα καρφώνουμε πάνω σε αυτοσχέδιο κομμάτι από φελιζολ, ή ό,τι άλλο μας βολεύει, να παγώσει η καραμέλα.
    6. Όταν στεγνώσουν μπορούμε να τα τυλίγουμε σε σελοφάν και να τα κάνουμε δωράκι.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Τρώγονται άμεσα αφού κρυώσει η καραμέλα!
    Διατηρούνται στο ψυγείο 2-3 μέρες!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου