Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Δράση προσφοράς και αλληλεγγύης από το 5ο Σύστημα και άλλους φορείς και συλλόγους του Πειραιά.

Το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πειραιά μαζί με άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις, συλλόγους, και φορείς της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά συμμετείχε δυναμικά στο κάλεσμα του Δικτύου Αλληλεγγύης της Αντιπεριφέρειας Πειραιά, για προσφορά υλικών αγαθών σε συνανθρώπους μας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 1η Μαρτίου, από τις 12:00 έως τις 19:00, στα γραφεία του Δικτύου Αλληλεγγύης (Τσαμαδού & Ζωσιμαδών 44 στον Πειραιά),  προσήλθαν απλοί πολίτες φίλοι και μέλη συλλόγων οι οποίοι και συγκέντρωσαν πλήθος αγαθών, τροφίμων, ειδών ατομικής υγιεινή ς κλπ.
Τα τρόφιμα δόνησαν  στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων Καλλίπολης για την ενίσχυση των συσσιτίων της, ενώ τα ρούχα και τα λοιπά είδη ατομικής υγιεινής διατέθηκαν για τα λουτρά αστέγων της Αντιπεριφέρειας Πειραιά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στις 19:00 το απόγευμα με την κοπή της πίτας των αστέγων και το μικρό κέρασμα σε χορηγούς, δωρητές και παρευρισκομένους.

Στο Δίκτυο Αλληλεγγύης συμμετείχαν εκτός από το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πειραιά, κοινωνικοί, φιλανθρωπικοί και εθελοντικοί σύλλογοι, σωματεία, δίκτυα και ομάδες, «Πειραιώτες εν Δράσει», «Έν Πλω», Απόφοιτοι του Πανεπιστημίου
Hertfordshire & IST College, Γραμμή Ανθρωπιάς Κορυδαλλού, Ε.Σ.Η. Ατρόμητος Πειραιά, Ε.Ε.Σ/ Περιφερειακό Τμήμα, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Σχολή Χορού Αμάγαλμα, Εφημερίδα «Η Φωνή των Πειραιωτών» κ.α.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους απλούς καθημερινούς πολίτες οι οποίοι έσπευσαν αυθόρμητα να προσφέρουν από το υστέρημα τους δίνοντας αγάπη και αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Η αρχή έγινε, εμείς μένει να υποσχεθούμε πως θα υπάρξει συνέχεια στην προσπάθεια αυτή, μια που οι καιροί μας είναι δύσκολοι και οι άνθρωποι που υποφέρουν είναι δυστυχώς πολλοί.
Γιάννης Θ. Φορμόζας
Αρχηγός 5ου Συστήματος
Ναυτοπροσκόπων Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου