Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Vodafone "World of Difference"

Ο Προσκοπισμός είναι μια Κίνηση Νέων που δεν παραγκωνίζει κανένα παιδί, νέο ή ενήλικα με κανενός κριτήριο διαχωρισμού. Είτε αυτό είναι η θρησκεία, το χρώμα, η γλώσσα ή ακόμα και η αναπηρία.
Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων φέτος έχει τη χαρά μια Βαθμοφόρος του, η κ. Κωνσταντίνα Λυγίζου, Υπαρχηγός Κοινότητας Ανιχνευτών του 15ου Σ.Π. Κολωνού, να είναι μια από τις νικήτριες του προγράμματος Vodafone "World of Difference".
Η Vodafone για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπου δίνει τη δυνατότητα σε 5 νικητές να πραγματοποιήσουν ένα πρόγραμμα που εμπνεύστηκαν οι ίδιοι και να εργαστούν γι’ αυτό για έναν ολόκληρο χρόνο. Στόχος του προγράμματος είναι η προσφορά στην Κοινωνία ευρύτερα.
Ένα τέτοιο πρόγραμμα άλλωστε δε θα μπορούσε να μη βρίσκει καθ' όλα αρωγό την Κίνησή μας. Μέσα από το πρόγραμμα "Προσκοπισμός με ΝΟΗΜΑ-τική" θα αναπτυχθεί ο Προσκοπισμός σε μια νέα κοινωνική ομάδα όπως αυτή των Κωφών και Βαρηκόων. Θα γίνονται ταυτόχρονες ενημερώσεις στα παιδιά με κώφωση για τη δράση του Προσκοπισμού και θα παίξουμε όλοι μαζί το Προσκοπικό παιχνίδι. Παράλληλα, όμως, δε θα μπορούσαμε να μην ευαισθητοποιήσουμε τους Βαθμοφόρους μας πάνω σε αυτό το ζήτημα. Έτσι θα γίνονται εβδομαδιαία μαθήματα σεμιναριακού χαρακτήρα Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας για να γνωρίσουμε τη γλώσσα και να έρθουμε σε επαφή με την κουλτούρα των Κωφών. Περιμένουμε τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντός σας για να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι σε ένα νέο κόσμο!
Η Κώφωση άλλωστε είναι μια από τις αναπηρίες που δεν στερεί τη διάθεση του ατόμου για προσφορά, για μάθηση, για κοινωνικοποίηση και πολύ περισσότερο για ΠΑΙΧΝΙΔΙ  με τους συνομηλίκους του.
Σας προσκαλώ όλους να γίνουμε αρωγοί σε αυτό το στοίχημα που βάλαμε με τον εαυτό μας. Ένα στοίχημα που σκοπός του είναι να ανοίξουμε την προσκοπική αγκαλιά τόσο που να μπορούμε να παίζουμε όλοι μαζί και σε ηχηρό και σε άηχο περιβάλλον!
Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, καθώς και εκδηλώσεις ενδιαφέροντος επικοινωνείτε με την κ. Κωνσταντίνα Λυγίζου στο e-mail: kligizou@sep.org.gr και στο τηλέφωνο 210 723121

http://www.sep.org.gr/anakoinoseis/vodafone-world-difference

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου