Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011

Ηλεκτρονική απογραφή έτους 2011


Η Ηλεκτρονική Απογραφή του έτους 2011 (e-Απογραφή) θα πραγματοποιηθεί από τα Συστήματα και τις Εφορείες της χώρας με τον ίδιο τρόπο που διενεργήθηκε και τα προηγούμενα έτη.
 1. Διαδικασία Απογραφής
 α) Η διαδικασία είναι ίδια με αυτή του 2010. Σημειώνεται ότι τα Συστήματα, οι Εφορείες ή οι Ενώσεις Παλαιών Προσκόπων που δεν έχουν απογραφεί για κάποιο από τα προηγούμενα έτη, θα πρέπει πρώτα να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα τους και στη συνέχεια να προβούν στην Απογραφή για το έτος 2011.
 β) Οι Έφοροι των Εφορειών Περιοχών, οι Έφοροι της Γενικής Εφορείας, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα Μέλη της Γενικής Συνέλευσης θα απογράφονται στην Περιφερειακή Εφορεία προέλευσης ή επιθυμίας τους.
 γ) Τα Μέλη των Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων θα απογράφονται αποκλειστικά και μόνο μέσω της ΚΕΠΠΕ.
 δ) Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση από τον Αρχηγό Συστήματος, τον Τοπικό ή τον Περιφερειακό Έφορο στις ελεγχόμενης πρόσβασης εφαρμογές του e-sep για τα Κλιμάκια αυτά, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να επικοινωνήσετε με την Εφορεία Διοίκησης Γ.Ε. (κα Βασιλεία Καραΐσκου, τηλ. 210 7232 165, fax: 210 7236 561, e-mail: vkaraiskou@sep.org.gr), ή με το Γραφείο Εξυπηρέτησης Μελών (κα Σούλα Ματαράγκα, τηλ. 210 7290 046, e-mail: gem@sep.org.gr)  κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 14.00-21.00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 09.00-15.00, όπου δηλώνοντας το ονοματεπώνυμο και τον Αριθμό Γενικού Μητρώου του ΣΕΠ θα λάβετε το μοναδικό κωδικό πρόσβασης στις υπηρεσίες.
 ε) Την τοποθεσία (site) στο διαδίκτυο όπου λειτουργεί το Σύστημα Ηλεκτρονικής Απογραφής, μπορείτε να την επισκεφθείτε ακολουθώντας τη σχετική σύνδεση (link) στην ιστοσελίδα του ΣΕΠ (http://www.sep.org.gr)
 2.     Είσπραξη και καταβολή Συνδρομής
 2.1 ΕΚΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ή ΕΦΟΡΕΙΩΝ
α) Η Ε.Κ.Σ. κάθε Συστήματος ή Εφορείας που θα εισπράττει το ποσό της ετήσιας Συνδρομής από κάθε Μέλος, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η ετήσια Συνδρομή προς το ΣΕΠ, θα πρέπει να εκδίδει σχετική Απόδειξη Είσπραξης, την οποία και θα καταχωρεί ως έσοδο στο Βιβλίο Ταμείου.
 β) Στη συνέχεια, ο Ταμίας της Ε.Κ.Σ. καταθέτει στην Τράπεζα το ποσό της ετήσιας Συνδρομής προς το ΣΕΠ, καταχωρεί την πρωτότυπη απόδειξη κατάθεσης ως έξοδο στο Βιβλίο Ταμείου και παραδίδει στον Αρχηγό Συστήματος ή Τοπικό Έφορο ή Περιφερειακό Έφορο φωτοτυπία της απόδειξης κατάθεσης. Οι Υπηρεσίες της Κεντρικής Διοίκησης Σ.Ε.Π. θα αποστέλλουν το σχετικό γραμμάτιο είσπραξης (του ποσού που κατατέθηκε) στο Κλιμάκιο, δια της Περιφερειακής Εφορείας, το οποίο θα επισυνάπτεται στην απόδειξη κατάθεσης.   
 γ) Η ετήσια Συνδρομή ΣΕΠ, το ύψος της οποίας και για το 2011 παραμένει στα €25,00 με την Ανακοίνωση 80/11-6-10, θα κατατίθεται στον λογαριασμό του ΣΕΠ υπ. αριθμ. 362-002002-003963 της ALPHABANK για κάθε απογεγραμμένο Μέλος (και το ποσό των € 3,00 για την εγγραφή νέου Μέλους). Στην αιτιολογία της κατάθεσης θα πρέπει να αναγράφεται ο κωδικός υποβολής. Εναλλακτικά η ετήσια Συνδρομή των μελών των Κλιμακίων μπορεί να κατατίθεται στην Οικονομική Υπηρεσία ΣΕΠ, η οποία εκδίδει Γραμμάτιο Είσπραξης, το οποίο καταχωρείται ως έξοδο στο Βιβλίο Ταμείου.
 δ) Η Κεντρική Διοίκηση θα αποδίδει στην ΕΚΣ της Εφορείας Περιοχής € 1,00, στην ΕΚΣ της Περιφερειακής Εφορείας € 2,00 και στην ΕΚΣ της Τοπικής Εφορείας € 1,00 για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών. Όπου δεν λειτουργούν Τοπικές Εφορείες, το ποσό που τους αναλογεί θα αποδίδεται στις Περιφερειακές Εφορείες.
 ε) Τα νεοϊδρυθέντα Συστήματα που θα απογραφούν για πρώτη φορά, θα τύχουν της ευνοϊκής ρύθμισης-καταβολή € 1,00 ανά Μέλος-μόνο για το πρώτο έτος της λειτουργίας τους και πρέπει να σημειώσουν το αντίστοιχο τετράγωνο πριν την ολοκλήρωση της Απογραφής.
         2.2 ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ
 α) Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων που θα εισπράττει το ποσό της ετήσιας Συνδρομής από κάθε Μέλος της, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η ετήσια Συνδρομή ΣΕΠ, θα πρέπει να εκδίδει σχετική Απόδειξη Είσπραξης, την οποία και θα καταχωρεί ως έσοδο στο Βιβλίο Ταμείου της.
 β) Στη συνέχεια, ο Ταμίας της Ε.Π.Π. καταθέτει στην Τράπεζα το ποσό της ετήσιας Συνδρομής των Μελών των Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων, και καταχωρεί την πρωτότυπη απόδειξη κατάθεσης ως έξοδο στο Βιβλίο Ταμείου.
 γ) Η Ετήσια Συνδρομή των Μελών των Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων, της οποίας το ύψος για το 2011 είναι € 28,00 (€ 25,00 ετήσια Συνδρομή μέλους ΣΕΠ + € 3,00 Συνδρομή ΚΕΠΠΕ) θα κατατίθεται στο λογαριασμό της ΚΕΠΠΕ υπ. αριθμ. 353-00-2310-009-666 της ALPHABANK για κάθε απογεγραμμένο Μέλος Ένωσης Παλαιών Προσκόπων (και το ποσό των € 3,00 για την εγγραφή νέου Μέλους).
 δ) Η ΚΕΠΠΕ θα καταθέτει την ετήσια Συνδρομή μέλους ΣΕΠ στην Κεντρική Διοίκηση, η οποία θα αποδίδει στην ΕΚΣ της Περιφερειακής Εφορείας € 2,00 και στην ΚΕΠΠΕ €2,00 για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών.
 Παρακαλώ να σημειώσετε ότι η Απογραφή που θα παραλαμβάνεται θα θεωρείται έγκυρη και θα ενσωματώνεται στην Απογραφή του ΣΕΠ μόνο μετά την αποστολή με e-mail (nefstathiou@sep.org.gr) ή με fax (210 7236 561) της απόδειξης κατάθεσης στην Τράπεζα, όπου πρέπει να αναγράφεται ευκρινώς στην αιτιολογία ο αριθμός συναλλαγής του e-sep.
 3.     Ενέργειες της Κεντρικής Διοίκησης
Όταν παραληφθεί ηλεκτρονικά η Απογραφή ενός Συστήματος, Εφορείας, ή Ένωσης Παλαιών Προσκόπων, καθώς και οι αποδείξεις καταθέσεων των αντίστοιχων ποσών:
 α) θα αποστέλλονται από την Εφορεία Διοίκησης Γ.Ε., το αργότερο σε 10 εργάσιμες ημέρες, οι ταυτότητες όλων των απογεγραμμένων Μελών.
 β) ταυτόχρονα θα αποστέλλεται και το διακριτικό σήμα του έτους 2011, το οποίο είναι μοναδικό για κάθε απογεγραμμένο Μέλος. Το φετινό διακριτικό είναι αφιερωμένο στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics «ΑΘΗΝΑ 2011».
 γ) θα αποδίδονται, εντός 30 ημερών, τα μερίδια των Απογραφών στα Κλιμάκια και στην ΚΕΠΠΕ, όπως περιγράφονται στην παράγραφο 2.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την απόδοση των μεριδίων στα Κλιμάκια είναι η ύπαρξη διορισμένων Ε.Κ.Σ.
 δ) Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την Εγκύκλιο Νο.10 της 7ης Ιουλίου 2008, επιβραβεύεται η αύξηση των Μελών της Προσκοπικής Κίνησης. Έτσι λοιπόν σε κάθε Προσκοπικό Σύστημα ή Ένωση Παλαιών Προσκόπων που θα παρουσιάσει αύξηση, κατά την Απογραφή του 2011 10% και άνω σε νέα μέλη σε σχέση με την Απογραφή του 2010, θα παρέχεται επιδότηση 10% στο τελικό κόστος των συνδρομών όλων των μελών του Συστήματος ή της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων.
 4. Εξυπηρέτηση Μελών
Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα πριν ή κατά τη διενέργεια της Απογραφής, ή υπάρχει δυσκολία πρόσβασης στην ηλεκτρονική διαδικασία της, παρακαλώ να επικοινωνείτε με την κα Βασιλεία Καραΐσκου (τηλ. 210 7232 165, fax: 210 7236 561, e-mail: vkaraiskou@sep.org.gr).
Σημειώστε ότι η Απογραφή του 2011 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη 31η Ιανουαρίου 2011, ώστε τα Μέλη του ΣΕΠ να τυγχάνουν των προνομίων και δικαιωμάτων που τους εξασφαλίζει η ιδιότητα αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου